HERHAALMEDICATIE – Huisartsen Bleskensgraaf – Bleskensgraaf
Header afbeelding
Burgemeester Dekkingstraat 3 2971 AC Bleskensgraaf Tel:0184-691453 Spoed 0184-692873

HERHAALMEDICATIE

Herhalingen graag minimaal twee werkdagen tevoren aanvragen. Vervolgens kunt u de medicijnen ophalen tussen 08.00-12.00 uur en 15.30-17.30 uur.

Bezorgen is mogelijk als u echt niemand heeft die voor u naar de praktijk kan komen. Klik hier voor de bezorgtijden per woonkern.

U kunt uw herhaalmedicatie op verschillende manieren bestellen:

A. Wij bestellen voor u (Herhaalservice)

Dit is vooral handig voor mensen die langdurig dezelfde medicijnen moeten gebruiken.  Wij zorgen dan dat de medicijnen automatisch besteld worden om de drie maanden. U krijgt dan een email-bericht als het klaarstaat voor ophalen of bezorgen. Om dit goed te doen is het belangrijk dat u evenveel heeft van elk medicijn. Wij zullen u vragen de hoeveelheden door te geven die u thuis heeft, zodat we het kunnen gelijktrekken.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij de apotheek (via email of telefonisch). Wij zullen u dan vragen de volgende brief te lezen en in te vullen:  Brief slim herhalen. Ook raden we u dan aan om gebruik te maken van de betaalservice : zie Automatische Incasso.

Een grote groep is u inmiddels al voorgegaan en maakt hier dankbaar gebruik van. Klik op de link voor meer informatie.

B. U bestelt zelf

Herhaling dient ruim tevoren (minimaal 2 werkdagen) aangevraagd te worden.

Ondanks dat u op tijd aanvraagt, kan het helaas zo zijn dat uw bestelling niet op de gewenste tijd klaar is. Dat heeft steeds vaker te maken met landelijke medicijntekorten. Wij begrijpen dat het voor u heel vervelend kan zijn, maar we hebben daar helaas geen invloed op. Soms zullen we iets soortgelijks moeten aanbieden als het duidelijk te lang gaat duren.

NIEUWE OPTIES

  1. PGO: Via onze persoonlijke gezondheidsomgeving en de bijbehorende app kunt u eenvoudig herhalen (naast nog heel veel meer) zodra u geregistreerd bent en toegelaten. Meest geschikt voor mensen die blijvend medicijnen moeten gebruiken of mensen die geïnteresseerd zijn in meer online service. Klik de link voor instructies. Heeft u af en toe een herhaling nodig, zonder dat u die medicijnen blijvend moet gebruiken, dan kunt u beter Recappt gebruiken en de instructies hieronder volgen.

 

2. APP Recappt:

Download de app Recappt (werkt op telefoon en tablet).

Vul apotheeknummer/apotheekcode in de app in: 517051.

Druk op meerdere medicijnen bestellen, dan wordt uw telefoon blijvend gekoppeld aan u (houdt uw BSN nummer eenmalig bij de hand). Voortaan hoeft u dan alleen nog de app te openen voor het bestellen. U drukt dan vervolgens op het rondje voor de gewenste medicijnen en helemaal onderaan drukt u dan op bestellen.

BSN niet bij de hand bij de eerste keer, maar wel het doosje? Toets dan het herhaalnummer in en de overige gegevens die gevraagd worden en uw medicijn is besteld.

3. WEB Linscriptum:

Via internet op PC/Tablet/Smartphone: klik op deze link Linscriptum en vul de gevraagde gegevens in. Deze optie is vooral geschikt als meerdere mensen hun medicijnen willen herhalen via hetzelfde apparaat. Wij adviseren u een account aan te maken, zodat u een volgende keer makkelijk vanuit uw medicijnlijst kunt kiezen en bestellen. De herhaalnummers op de recepten heeft u dan niet meer nodig.

4. BELLEN:

Bel het herhaalnummer (088 0800206 ), houdt uw herhaalnummer onderaan het recept bij de hand en volg de instructies.

5. STUUR FOTO

Mocht u een medicijn willen bestellen dat nog niet bekend is in ons systeem (via andere apotheek): stuur dan de foto naar ons via deze link met uw telefoon of tablet met uw verzoek erbij.