Apotheek – Huisartsen Bleskensgraaf – Bleskensgraaf
Header afbeelding
Burgemeester Dekkingstraat 3 2971 AC Bleskensgraaf Tel:0184-691453 Spoed 0184-692873

Apotheek

Onze huisartsenpraktijk heeft een eigen apotheek.  Tijdens de openingstijden van de apotheek kunt u vragen stellen en medicijnen afhalen. Buiten deze tijden vragen wij uw begrip om even te wachten totdat onze medewerkers weer beschikbaar zijn.

Openingstijden apotheek

08.00 en 12.00 uur
15.30 en 17.30 uur

Koffiepauze en overleg met arts : tussen 10.10 uur en 10.30 uur.

Herhalingsrecepten

Zie tabje onder ‘APOTHEEK’ -> Herhaalmedicatie

Ontslag uit ziekenhuis

Als u op vrijdag of zaterdag uit het ziekenhuis wordt ontslagen met een recept, kan het voorkomen dat die medicijnen niet voorradig zijn in de apotheek van de dienstdoende huisarts. Dit probleem kan worden ondervangen door het ziekenhuis te vragen de betreffende recepten tijdig, bijvoorbeeld de dag vóór ontslag, aan de apotheek te sturen. Liefst via email (apotheek@huisartsenbleskensgraaf.nl) of per fax.

Vergoedingen geneesmiddelen

Sommige geneesmiddelen worden niet vergoed, omdat de zorgverzekeraar het gebruik ervan wil afremmen of omdat er goedkopere alternatieven zijn.

Een voorbeeld hiervan zijn de slaap- en kalmeringsmiddelen en sommige maagtabletten. U zult dan contant of via PIN moeten betalen bij afhalen.

Bij terugkerende betalingen kunt u ook een automatische incasso aanvragen. U krijgt dan een maandrekening en de betaling gaat dan automatisch. Lees hier meer over in de onderstaande link.

Zie : Automatische Incasso.

Drogisterijproducten en handverkoop

Daarnaast is er zogenaamde handverkoop van  zelfzorgmiddelen. Bijvoorbeeld diverse medicijnen tegen hooikoorts, hoesten, pijn of jeuk. U kunt deze middelen via de apotheek verkrijgen via contante betaling, contactloos of met pinnen.

(Bewerken)